De Kopten in Egypte

Lezingen

Christenen vormen een minderheid in het Midden-Oosten. In het toenemende geweld wordt ook deze gemeenschap niet gespaard. De christenen zijn bezorgd over hun toekomst en de toekomst van het land het land waar ze wonen. Met name in Egypte en Syrië hebben de christenen het zwaar te verduren. Hun kerken worden verwoest of zwaar beschadigd. Vaak hebben christenen het gevoel alleen te staan. Een predikant van een uitgebrande kerk vertelde: “Toen de kerk in brand werd gestoken kwam niemand helpen, noch de politie, noch de brandweer, noch het leger. Alleen moslims uit de buurt staken een hand uit. Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten.”

Veel christenen in het Midden-Oosten hebben het gevoel dat de wereld geen oog heeft voor het toenemende geweld. Inmiddels hebben vele christenen de brandhaarden in het Midden-Oosten verlaten en nog meer christenen willen dat ook doen als ze de kans krijgen.

In deze cursus gaan we nader in op de geschiedenis van het christendom in het Midden-Oosten. We zullen zien hoe het vroege christendom zich in rap tempo verspreidde. Eerst naar Syrië, maar al spoedig ook – dankzij de zendingsreizen van Paulus – naar Klein Azië en Rome. En het waren koptische monniken die het christendom naar Europa brachten.

  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs €250 (excl eigen vervoer)