Argumenteren

maandag 24, 31 januari, 7, 15 en 28 februari 2022

Online Cursussen

Als de Coronacrisis ons iets hebben laten zien, dan is het wel dat mensen behoorlijk met elkaar verschillen van mening. Via de media en vooral via de sociale media worden we overspoeld met meningen, feiten en (al dan niet halve) waarheden. Mensen proberen op verschillende manieren de ander te overtuigen van hun standpunt. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van argumenten en redeneringen. Dat kan mondeling of schriftelijk. Maar kloppen die redeneringen wel?

  • Duur: vier wekelijkse lessen van 1,5 uur (19:00-20:30)
  • Data: maandag 24, 31 januari, 7, 15 en 28 februari 2022
  • Prijs: ‚ā¨ 110,00
  • Locatie: Online
  • Voor meer informatie en inschrijving¬†klik hier.

Argumenteren is een vaardigheid. Een goede onderbouwing van je mening op basis van argumenten vergroot je invloed en komt de helderheid van je betoog ten goede. Argumenteren is te leren. In deze cursus leren we hoe je een standpunt kan onderbouwen met goede argumenten. En hoe je die in een mondeling of schriftelijk betoog vorm kunt geven.

We doen dat in vijf interactieve bijeenkomsten aan de hand van de volgende bouwstenen: 1. Standpunten. 2. Feitelijke en waarderende argumenten. 3. Soorten argumenten. 4. Redeneringen. 5. Argumentatie-structuren.

*Deze cursus wordt aangeboden door de Volksuniversiteit Amsterdam.